Welkom bij Oculus Ieper en Oculus Poperinge

Vraag Hoe kan ik goed zien zonder bril?
De oplossing

Welke behandeling best bij u past, hangt voornamelijk van uw bestaande brilfout af. Bent u bijziende tussen de 0 en -8D? Dan stellen we een LASIK- of LASEK-behandeling voor. Als uw bijziendheid groter is, kan een ICL of irisclaw-lens een oplossing zijn. Bent u verziend? Dan kiezen we of voor een laserbehandeling, of voor een multifocale implantlens. U bent altijd welkom in onze praktijk voor een advies op maat.

Vraag Zijn goedkope leesbrilletjes slecht voor uw ogen?
De oplossing

De voorgemonteerde leesbrilletjes zijn gemaakt voor de gemiddelde mens, maar deze bestaat niet. De sterkte van elk glas (links en rechts) in deze brilletjes is hetzelfde. Ook de pupilafstand, de afstand tussen het centrum van beide glazen, is standaard bij deze brillen hoewel deze van persoon tot persoon verschilt. Als u merkt dat u nood krijgt aan een leesbril, is het goed om een oogonderzoek bij uw oogarts aan te vragen. Dit omdat er meer aan de hand kan zijn zoals een beginnend glaucoom of cataract.

Vraag Waarom heb ik vermoeide ogen?
De oplossing

Verschillende oorzaken kunnen leiden tot een vermoeid gevoel. U kan een ongecorrigeerde brilfout hebben waardoor u uw ogen teveel inspant. Een aangepaste bril zal u doen herademen. Er kan een slechte kwaliteit of een tekort aan traanvocht zijn, waardoor het oogoppervlak te snel uitdroogt. Een behandeling met kunsttranen wordt hiervoor vaak geïnitieerd. In sommige gevallen kan een gestegen oogdruk of een latente oogontsteking leiden tot vermoeide ogen.

Onze praktijk in Poperinge is verhuisd naar de Poort tot Poperinge, Europalaan 1A in Poperinge (eerste verdiep). 

De ingang bevindt zich tussen Cook en foodbar Poort Punt Komma.

De praktijk blijft zeer vlot toegankelijk met trap of lift (ook voor rolstoelen). 

Het Oculus Team

Behandelingen